PRP (Platelet Rich Plasma)

PRP er ikke ett nytt medisinsk funn. Allerede i 1953 ble det oppdaget de to første “growth factors” av Dr. Rita Levi-Montalcini og DR. Stantley Cohen.
* Neural growth factor (NGF) og * Epidermale growth factor (EGF) De var de første av mange vekstregulerende nevrotransmittere som ble oppdaget og karakterisert. Dette åpnet dørene for ett helt nytt forskningsfelt og dermed for PRP

Behandlingen brukes ofte innenfor ortopedi, tannkirurgi og idrettsmedisin. Innenfor det estetiske benyttes vanligvis denne behandlingen til ansikt, hals og hender. Den kan også benyttes på andre deler av kroppen, da gjerne for bedring av strekkmerker, arr og sår.

Dette er en behandling hvor dine egne vekstfaktorer brukes

Denne behandlingen krever legekonsultasjon. Medisinskansvarlige lege: Siri E. Hansson Kristiansen.

Behandlingen begynner med at vi tar blod fra deg (blodprøve). Blodet sentrifugeres to ganger i en spesifik hastighet, slik at blodplater, enzymer og cytokiner (en type hormon) skilles ut. Vi benytter bare en liten del av plasmaet, der vekstfaktorene og platene ligger. Dette blir deretter injesert tilbake under huden med en tynn nål.

Effekten av behandlingen kan være en fantastisk, fornyet og revitalisert hud, der rynker, linjer, arr, slakk hud, porer og solskader kan reduseres.

  • Mot rynker i ansikt, hals og bryst
  • Mot alderstegn på hender
  • Mot hårtap
  • Mot arr og strekkmerker
  • Mot poser og mørke ringer under øyne
  • Mot acne
  • Fylde og glød

PRP har vist seg ved noen studier å være effektiv mot hårtap.

Se under for linker til studiene. Det ligger også andre studier og mer informasjon på nett

Beste resultater sees der personen har mistet/tynnet 20 – 30 % av sitt hår. Ved hårbehandlinger anbefales det 3-4 behandlinger, med 4 ukers mellomrom

Det diskuteres hvor vidt PRP kan være en effektiv behandling for hårtap, og noen studier har blitt utført. Studiene viser til lovende, positive resultater, men sier også at mer forskning kan trenges.

Nedenfor: Studier utført for PRP behandlinger for hårtynning.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4622412/

http://www.ijtrichology.com/article.asp?issn=0974-7753;year=2019;volume=11;issue=2;spage=68;epage=79;aulast=Verma;type=3

Stray comfortable in your own skin